IMG_7498.jpg

ABOUT

ME

'Als je niks doet, win je nooit'

Toen ik Pieter van den Hoogenband op de Olympische Spelen van Sydney 2000 goud zag winnen in het zwembad, wilde ik maar één ding: ook ooit naar de Olympische Spelen. Als kind was ik altijd al fanatiek, eerst met zwemmen en later, toen ik al mijn zwemdiploma's had behaald in het plaatselijke zwembad, begon ik met schaatsen. Aan mijn fanatisme lag het niet, maar mijn tijden hadden niet de potentie om ook voor goud te gaan. Al jong merkte ik dat ik training geven wel erg leuk vond. Eerst aan de pupillen, later ook aan volwassenen. 

DSC06681%20(1)_edited.jpg

Dat ik iets in de sportwereld wilde gaan doen, wist ik al vroeg als kind. Na het behalen van mijn middelbare schooldiploma koos ik daarom voor de opleiding Sport & Bewegen. Tijdens deze opleiding liep ik stage bij GGZ Delfland en Stichting Ipse de Bruggen, waarbij ik sportlessen verzorgde aan deelnemers van deze instellingen. Hierdoor maakte ik kennis met de vele niveaus en uitdagingen van mensen binnen de sport. Tijdens deze opleiding koos ik voor het hoofdkeuze vak zwemmen, waardoor ik mijn diploma's behaalde als zwemonderwijzer.  Na het afronden van mijn opleiding besloot ik verder te studeren door de opleiding Sport en Bewegen te volgen aan de hogeschool Thomas More in Turnhout (België). Ik ben hier momenteel nog mee bezig en hoop mij met deze studie nog verder te kunnen specialiseren als trainer en coach. Naast deze studie ben ik als senior-zwemonderwijzer werkzaam binnen Sport Stichting Zuidplas.

In 2019 ben ik voor de Thialf Academy werkzaam geweest tijdens de Road to Ice traningsweek. In deze week konden internationale skeeleraars kennis maken met het langebaanschaatsen.

 

Voor mijn studie heb ik 2 hele mooie stages mogen lopen waarbij ik werkzaam ben geweest in verschillende projecten binnen de schaatssport. Zo heb ik bij de KBSF (Koninklijke Belgische Snelschaatsfederatie), mijzelf bezig gehouden met het opzetten van een beter talentontwikkelingsprogramma in het Belgische schaatsen. Voortkomend uit deze stage ben ik betrokken geraakt als coach binnen de KBSF.

 

In seizoen 20-21 heb ik mijn eindstage van mijn opleiding gelopen bij Innovatielab Thialf waarbij ik verschillende analysetools heb gemaakt om data uit trainingen op een effectieve manier terug te koppelen naar de coach en sporter.

coach.jpg

Wij als mensen hebben allemaal een gave, ons lichaam kan zich namelijk aanpassen aan iets waar wij beter in willen worden of heel vaak doen. Dit intrigeert mij. Wanneer je dit op de juiste manier doet, door soms simpel en logisch nadenken,  laat jij jouw eigen lichaam nog beter worden. In mijn studie houd ik mij hier veel mee bezig. Hoe train je een persoon niet alleen fysiek, maar ook op het vlak van gezondheid en mentaal? Het gaat niet alleen maar om het doel dat je hebt, maar hoe komen we op zo'n goed mogelijke, meest efficiënte en leuke manier bij jouw doel? Niet door altijd hard te trainen, niet door altijd veel te trainen, maar door goed te trainen en te weten waar jij mee bezig bent. 

Ik probeer als trainer sporters te begeleiden op die verschillende vlakken. Ik vind het mooi om over 'het vak' te vertellen en het enthousiasme dat ik aan sporten ervaar door te geven aan mijn sporters. Sport en het gevoel om het beste uit jezelf te kunnen halen is namelijk zo mooi, dat ik je graag help dit te bereiken. Hoe ga je zo trainen, dat je uiteindelijk gaat groeien en gaat winnen. Winnen van jouw eigen doelen, op wat voor niveau dan ook.

Afbeelding1.png
Masters zomer.jpg
Groep.jpg