top of page
sportcollege (2).png

Leren over training, voeding, mentale fitheid en alle andere aspecten die bij het beter worden horen?

Kijk dan nu de sportcolleges terug!

In april vonden er 4 online sportcolleges plaats waarin experts uit de topsport aanschoven om jou meer te leren over hun vakgebied. Experts op het vlak van inspanningsfysiologie, sportpsychologie, krachttraining en voeding verzorgde samen met Manon ieder een college. Heb je het sportcolleges gemist of heb je pas later met ons kennisgemaakt? Speciaal voor jouw kan je ieder college on demand terugkijken op een moment die voor jou perfect past in je agenda!

#1 Hoe meet je fitheid - Diane Valkenburg

We trappen de sportcollege reeks af met bewegingswetenschapper en trainer bij Team Jumbo-Visma marathon: Diane Valkenburg. Diane was tot 2016 professioneels schaatsster, werd wereldkampioen ploegenachtervolging in 2012 en 2013. En neemt tegenwoordig vele inspanningstesten af bij menig sporter met haar eigen bedrijf Beter Trainen. Inspanningstesten zijn nuttig voor iedere sporter, maar wat wil je precies testen? Welke waardes zijn belangrijk om te weten bij het uitvoeren van je training. Hoe kun je binnen een inspanningstest bijv. je progressie meten? Zomaar een aantal vragen waar je zeker antwoord op gaat krijgen tijdens dit college.

 

1.jpg

#2 De kracht van krachttraining - Maarten Thysen

Voor sportcollege nummer 2 gaan we de grens over naar België, waar fysiotherapeut Maarten Thysen aansluit om dit sportcollege te verzorgen. Maarten is fysiotherapeut bij GRIT Belgian Sports Clinic en begeleidt verschillende Belgische Olympische sporters, o.a. ook schaatser Bart Swings. Maarten was er vanaf het begin af aan bij toen Bart Swings de overstap maakte van de skeelers naar het ijs. Hij neemt jou mee in dit verhaal en gaat dieper in op het effect van krachttraining bij schaatsers en wielrenners. Waarom is krachttraining belangrijk in het trainingsschema van een sporter?

2.jpg

#3 Stellen van realistische doelen - Susie Cats

De week daarna schuift sportspyscholoog Susie Cats van YAAP.EU aan. Susie gaat jou meer vertellen over het stellen van doelen. Want het maken van een plan of trainingen, start bij het maken van een goed doel. Maar hoe doe je dat goed? Laat jij jezelf meeslepen door je vriendengroep die een tocht van 300km wil fietsen of stel je een doel op basis van je prestaties uit vorig seizoen? Susie legt je het haarfijn uit. Susie begeleidt met YAAP.EU meerdere topsporters en neemt jouw deze avond graag mee in de wondere wereld van de sportpsychologie.

3.jpg

#4 Eet als een atleet - Martijn Redegeld

Als slotakkoord nemen we letterlijk een kijken in de keuken bij Team Jumbo - Visma met Martijn Redegeld. Martijn is Performance nutritionist en verantwoordelijk voor wat de renners van Jumbo - Visma tijdens de Tour de France eten. Wat zijn zijn werkzaamheden binnen het team? Wat is nou gezonde voeding en hoe belangrijk is dit op prestaties? Welke tips en tricks uit het profpeloton zijn ook toepasbaar in jouw eigen dagelijkse menu?

4.jpg

Kijk voor maar €7,50 een college terug!

Beter trainen.png
logo_thomas_more.png
Favicon-YAAP.jpg
WhatsApp Image 2021-03-17 at 18.03.47.jp
bottom of page