top of page

Zwemmen in open water is echt een andere tak van sport dan zwemmen in een gecontroleerde omgeving van een binnenzwembad. Daarom wil Spruit Sportcoaching kinderen de mogelijkheid bieden om op een verantwoorde manier kennis te maken met zwemmen in buitenwater. In 3 lessen haalt een kind het certificaat plassen & meeren experience een erkend diploma van de ENVOZ.

Haal je open water zwemmen experience diploma!

Tijdens de lessen leren kinderen op spelenderwijs de theorie en praktijk van zwemmen in open water. Hoe kan je bijvoorbeeld zien aan de borden bij een zwem meertje zien of het verantwoord is om te zwemmen? Wat vertellen vlaggen langs het strand jou over de omstandigheden? Hoe ga je veilig in en uit het water? En hoe pas je jouw zwemtechniek aan om ook enkele meters in het open water op een veilige manier af te leggen? Zomaar enkele vaardigheden die voorbijkomen tijdens deze lessen. Tijdens de lessen worden de kinderen opgeleid volgens de eisen van de diploma's van de Plassen & Meren expercience van de ENVOZ.

 

Totaal zijn er 2 verschillende niveaus van deze diploma's te behalen. Na het behalen van het 1ste niveau, kan ook het 2de niveau van het diploma behaald worden middels een nieuwe lessenreeks van 3 lessen.

Open water zwemmen.jpg

Als zwemonderwijzer bij Sport Stichting Zuidplas help ik jaarlijks vele kinderen met het behalen van hun zwemdiploma. Ik vind het enkel een groot gemis dat kennismaking met open water niet voorkomt in het reguliere ABC diploma in Nederland. Er verdrinken jaarlijks nog steeds teveel kinderen tijdens de zomermaanden in Nederland in open water. Juist daarom wil ik met Spruit Sportcoaching meer kinderen laten kennismaken met open water zwemmen, zodat in waterrijk Nederland, kinderen weten hoe zij veilig moeten zwemmen in binnen en in buitenwater.

Manon Spruit, zwemonderwijzer open water en eigenaar Spruit Sportcoaching

Happy child playing in the sea. Kid having fun outdoors. Summer vacation and healthy lifes

Level 1
Plassen & Meren diploma

1 - 8 - 15  september

Woensdagmiddag

3 lessen op woensdagmiddag van 16:30 tot 17:30 uur

Reservedatum: 22 september

€85

Good to know:

De kosten voor 1 lessenreeks van 3 lessen van 1 uur bedraagt €85,- dit is inclusief:

- Gebruik van wetsuit (shorty) en safeswimmer tijdens de les;

- Badmuts van Spruit Sportcoaching die het kind mag houden;

- Diploma Plassen & Meren expercience.

Een groepje bestaat uit maximaal 6 kinderen onder begeleiding van een gecertificeerde zwemonderwijzer open water. Het kind dient zelf een goed passend zwembrilletje te voorzien tijdens de lessen.

De lessen kunnen enkel doorgang vinden bij veilige en verantwoorde weersomstandigheden. Uiterlijk 1 dag voorafgaand aan de lesdag word hierover gecommuniceerd. Indien de desbetreffende les door de weersomstandigheden niet kan doorgaan word de les ingehaald op de eerder gecommuniceerde reservedatum.

De algemene voorwaarden van Spruit Sportcoaching zijn op deze lessen van toepassing. Er vind geen restitutie plaats op lesgeld.

Per inschrijving word er €5 gedoneerd aan het initiatief Zwemmen in de Zevenhuizerplas

zij zetten zich in om van de Zevenhuizerplas een duurzame badplaats te maken.

bottom of page